Jag gillar
att man får hjälp
att det är billigt
hur enkelt allt var

Kundupplevelser

Swibe övervakningskamera

 

Sonny – Swibe Detect

Hej,
Har använt era detect kameror mindre än en månad men är positivt överraskad.

Övervakar en gårdsplan och affär.
I affärsverksamhet märker jag att det är väldigt bra med kontinuerlig övervakning tillsammans med rörelselarm. I en relativt lugn miljö räcker i mitt fall 30gb för att kontinuerligt övervaka och samtidigt ha rörelselarm på. Det ger en väldigt bra möjlighet att gå tillbaka och se vad som hänt.

Det jag saknar I appen är en möjlighet till egenkonfiguration av en utvald knapp. Då kunde man till exempel haft en knapp med fördefinerat meddelande som skickar iväg ett sms för att notera någon annan på att man har påhälsning.
Att ställa in periodvis övervakning tyckte jag dock tog lite lång tid då man behövde ställa in på varje dag. (kan vara jag som inte lagt ner tillräckligt mycket tid på denna funktionen dock).

Hoppas detta ger er något. I övrigt en lysande produkt. Kommer lägga omdöme på eran sida när jag testat den ytterligare.

Mvh sonny

Peter – Smartplugs & Temperatursensor

Hej! Jag använder prylarna i fjällstugan. Jag har en luftvärmepump som på vintern körs på 12 grader när jag inte är där. Skulle den haverera så har jag en Smart life temperatursensor som slår på elementen i kök och dusch-rum om tempen understiger 10 grader. Jag behöver aldrig oroa mig för frusna ledningar!

Jag har smartpluggar till det mesta och kopplat ihop med googletjejen ;-). Så fort jag kommer dit säger jag till googletjejen att slå på vattenpumpen och varmvattenberedaren (har dessa avstängda när jag inte är där).

Vattenledningen till brunnen har jag en elkabel som värmer på vintern. Den kör jag med timer från en smart plug och kan dessutom kolla strömförbrukningen (som var försvinnande liten).

Vi har ett häbrä med ett gäng sovplatser. Varje element där vi sover är kopplat till en smartplugg. Alla rum som behöver vara varma är varma när vi kommer dit, så praktiskt, smidigt och förjäkla skönt!

Självklart har jag ett gäng timers på lampor. Härnäst blir nog lite utsmyckning i form av ledslingor ;-). Några pluggar för utomhus ska också införskaffas till motorvärmare och julgransbelysning.

Väldigt bra grejor. Gedigna och enkla att installera. Skulle vilja ha kontakt mellan Swibe och Smartlife så att hela kåken tänds då Swibe larmar 😉

Nöjd och glad kund. Alltid snabb och bra service!

Smart Life Scandinavia smartplug WiFi
Smart Life Scandinavia smartplug WiFi

Leif – Smartplug WiFi

Jag har under några år försökt förenkla en hel del i hemmet. Började med Telldus system men det visade sig i mitt fall att det inte fungerade bra, det var dålig kontakt med pluggarna.
Skaffade sedan Alexa från Amazon för 3 år sedan och köpte då WiFi Smartplugs som fungerade med Alexa så jag kunde styra med rösten samt genom smartlife appen i telefonen.

Jag har 13 st pluggar som styr belysning i grupper, olika plan eller var och en för sig, fungerar jättebra. Sedan har jag mitt bilgarage ca. 40m från hemmet så med en accesspunkt så kan jag nu styra motorvärmaren när jag vill ha den eller genom att sätta på timmer tills dagen efter. Bra sätt så man inte behöver ha den på för långa tider.

En sak som är fantastiskt är att jag provade, då jag har en dotter i Texas, att sätta på belysningen hemma från USA och det gick bra. Hade min son i telefonen och såg genom bilden i den att när jag tryckte på knappen till en lampa så tändes den direkt, otroligt !!! Så använder jag dessa grejer och det kommer nog att utökas i framtiden. Köpte en dubbel smartplug före jul här på smarthomebutiken och den fungerar bra, den första jag fick var det kommunikationsproblem med men efter kontakt med supporten så fick jag en ny väldigt snabbt, tack.

Det jag saknar är att jag skulle jag vilja ha en utomhustermometer som jag kan läsa av i telefonen.

Över lag mycket nöjd med smarthomebutiken och deras produkter!

Dimmerbrytare med touch WiFi

 

Mats – LED E14 & E27

Hej
Det jag har gjort för att få en skön ljusmiljö hemma är att enkelt programmera att dom följer solen sen toppa med lite mysljus på kvällen.
Jag jobbar vanligtvis som säkerhetstekniker och stöter dagligen på programmering av olika system, måste säga att dessa produkter var de enklaste att programmera som jag någonsin stött på. Vet inte ens om det borde kallas för programmering.
Man valde bara enkelt att ljuset skulle ställas till en viss nivå en viss tid. Det finns massor mer att göra men jag har inte riktigt grottat mig in i produkten ännu.

Väldigt nöjd med både produkten och smarthomebutiken!

Med vänlig hälsning,
Mats

Jonas – Smartplugs, temp & vattensensor

Hej!
Jag använder era produkter i min sommarstuga.
Med en smart plug kan jag stänga och på varmvattenberedaren. Det är onödigt att värma vattnet när jag inte är där, därför slår jag till strömmen till den ett par timmar innan jag anländer. Temperaturen i stugan övervakas med er temperatursensor. Under hydroforpumpen som trycksätter kranarna i stugan har jag en vattensensor som känner av om det blir läckage. En smart plug används som timer till en lampa.

Framtida planer: Jag planerar att koppla in en smart switch till vattenpumpen, tanken är då att om vattenlarmet går så stängs vattenpumpen av automatisk och flödet stoppas. Just nu är pumpen direkt inkopplad till proppskåpet och en elektriker behövs för att installera detta. Brandvarnare och övervakningskamera finns också på vill-ha-listan. En luftvärmepump som kontrolleras remote kommer också att införskaffas.

PS: Om en mus gnager på sladden till vatten-larmets sensors går larmet… Det hände mindre än 24h efter att jag installerat larmet.

Temperatursensor med WiFi
Smart plug 3-pack med WiFi

Jonas – Smartplug 3-pack

Jag har installerat ett smartplug 3 pack hemma, inte på något annorlunda sätt ännu. Men det jag vill framföra är att den produkten är precis vad jag letat efter. Det bara funkar. Ingen hubb som måste kopplas in i routern. Det bara funkar med vanliga wifin direkt vilket va ett krav från mig.

Sedan är appen väldigt intuitiv och samma där, det funkar som det ska.
Så jag är grymt nöjd med produkten, er service och snabbhet. Toppen även att man får dessa mail där ni kommer med tips och förslag på vad man mer kan göra för att koppla upp sitt hem.

Med vänlig hälsning / Best regards,
Jonas Calson

Janne – Har mestadels smartplugs

Köpte 15 Smart Plugs och 3 Smart Switches för några veckor sedan till vår våning i Stockholm. Idén fick jag efter litet zappande på nätet.
Det problem jag ville lösa var att vi har ett stort antal ljuspunkter av ”trivsel”-typ som vi tänder varje kväll. Därtill ett par lampor som får lysa när vi går och lägger oss för att släckas senare. När dessa ska tändas och släckas beror på årstiden, det måste alltså ändras med jämna mellanrum. Slutligen har vi tre altaner med inbyggda ljusramper.
Våningen är mycket utsträckt byggd så det blir en del arbete med att tända och släcka.
Jag ville egentligen hitta en lösning på detta redan när vi byggde våningen för sju år sedan, då fanns dock inte tekniken.

Sedan några år har vi haft radiostyrda uttag, som fungerat bra för ljuspunkterna. Ljusramperna har vi dock fått hantera helt manuellt. För nattbelysningen har vi haft klockförsedda uttag som alltså frekvent måste ställas om.

När jag nu, med god hjälp av min elektriker med strömbrytarna, och med hjälp av ett par samtal med Mathias på smarthomebutiken lyckats få allt i ordning så är jag mycket nöjd. T.o.m. min hustru, som först tyckte att jag bara ägnade mig åt ”tech-lekfullhet” tycker att lösningen är både rolig och praktisk.

När jag nu något så när har förstått appen är det bara en sak som irriterar mig en aning. Inlagda enheter ligger i den ordning de lades in. Det vore bättre om de gick att sortera i listan i efterhand. Jag har löst det via grupper som läggs ”överst” men det känns en aning outvecklat.

Sammanfattningsvis så är jag kanonnöjd, både med produkterna, leveransen och den trevliga telefonservice Mathias gett! Lycka till i fortsättningen, jag återkommer när jag kommer på något nytt område för modernisering.
Hälsningar,
Jan

Smart plug med WiFi

Bille – Jag styr mitt hem med Telldus & annat

Lite info om hur jag har lekt med smarta grejer..
Jag har en trädgårdsdamm med guldfisk som har en elmätare för att hålla koll på förbrukningen.
Doppvärmaren styrs av temperaturen som hämtas från Telldus pooltermometer, och startar bara om tempen går under 5 grader, men stänger av om det kommer upp till 8 grader.
Belysningen i dammen består av en Philips Hue slinga som styrs tidmässigt i Telldus. Telldus är även länkat till Google Home så att jag kan säga till Google att tända eller släcka.
Vid min parkering har jag en Ledspotligth som tänds av närvarosensor och där sitter även en övervakningskamera som filmar vid rörelse.
Det mesta i innerbelysning ligger på Telldus och eftersom jag håller på att provar mig fram så har jag följande produkter i systemet:
Telldus Tellstick Net
Telldus Tellstick Znet Lite V2
Samsung SmartThings Hub
Aquara hub
Google Home högtalare
JBL högtalare
Bose högtalare
Samsung Qled Smart TV
Samt en massa smartplugs, sensorer och lampor.
Allt detta försöker jag få att funka ihop, det krånglar lite ibland om dom sitter för nära varandra men jag börjar bli nöjd och nu kan till och med frugan gå in på datorn och ändra inställningar för belysning.
Man blir aldrig färdig, men dom här udda prylarna som jag köpt och som kräver egen hub, dom går nog bort. Jag borde valt något med WiFi för min egen del.
Samsungs hub behövs dock för att få ihop det med TV och Telefon.
Hälsningar,
Bille