Hemlarm utan månadskostnad

Hemlarm utan abonnemang från NookBox

Idag har de flesta uppfattningen om att hemlarm alltid innebär en månadskostnad. Det beror på att det finns stora aktörer som tjänar otroliga summor på system som kunderna får betala dyrt för. Då får de även muskler till att marknadsföra sig vilket har lett till att många upplever det upplägget som det enda alternativet när det kommer till säkerhet i hemmet.

I mitten på 2018 började vi sälja NookBox i vårat ursprungsbolag LTP Säkerhetsteknik AB. Då i egenskap av installatör och vi åkte ut till kunder för att hjälpa till med installation av NookBox mot en timdebitering. Men vi insåg väldigt snart att systemet var så pass pedagogiskt utformat med sina steg för steg guider, att vem som helst skulle kunna installera det själv.
Därför valde vi att i slutet av året testa att sälja det på Smarthomebutiken för att låta våra kunder installera larmet själva. Det blev succé.

Ett år med NookBox

I början var vi väldigt försiktiga med försäljningen. Vi ville se hur kunderna upplevde systemet och ifall vi skulle behöva tillsätta resurser för supportärenden via telefon och fjärruppkoppling.
Vi upprättade listor, åtgärdsplaner och guider internt för att hantera detta. Ett år senare sitter vi här, med endast 2 supportärenden i bagaget hittills trots att vi sålt över 100 system till kunder runt om i hela landet. Det gör att vi är än mer övertygade om att NookBox är ett hemlarm som alla kan hantera.

Varför vi älskar NookBox

Smarthomebutiken är grundat utav säkerhetstekniker från LTP Säkerhetsteknik AB, med många års erfarenhet av just säkerhetslösningar till både företag och privatpersoner. Vi vet vad som krävs i ett hemlarmsystem i form av kryptering, sabotageskydd, backupfunktionalitet m.m. NookBox har alla grundpelare som ett trådlöst larm måste ha. Men det bästa utav allt är att användaren inte behöver tänka på programmering, funktionskontroller eller avprovningar i underhållssyfte. Allt sköts automatiskt och användaren får pushnotiser eller mail om någonting skulle vara fel eller i behov utav underhåll så som exempelvis batteribyte.

Självklart är alla funktioner för Smarta hem även en av de starkaste orsakerna till att vi också älskar NookBox som hemlarm. Centralen har inbyggd Zigbee vilket innebär att du kan koppla exempelvis Philips Hue direkt till larmet. Då kan du till exempel ställa in så att alla lampor tänds vid inbrottslarm eller släcks när du larmar på. Du ställer enkelt in hur du vill ha det i webbportalen. Skall tilläggas att vi upplevt att några Z-wave enheter inte fungerar med NookBox, ofta sådana som har många funktioner i samma enhet, så var noga med att kolla kompatibilitetslistan för garanterad funktion innan du köper in tillbehör för Smarta hem funktioner.

Världens största NookBox system

Smarthomebutiken fick äran att tillsammans med LTP Säkerhetsteknik leverera och installera världens utan tvekan största NookBox system till en kund i Stockholm. Här fick vi verkligen möjligheten att sätta NookBox på prov som ett stort trådlöst larmsystem med många sektioner. Här ville kunden ha hjälp med installationen, vilket vi kan förstå, för trots att det går fort att installera så handlade det trots allt om en hel del enheter i slutändan. Dessutom kopplade vi upp larmet mot Securitas och det kräver minst att vi besiktar systemet, men här var vi med redan vid planering.
Vi installerade hela 46 stycken magnetkontakter, 10 IR detektorer, 10 Multisensorer (Brand/Temp/IR), 4 inomhussiréner, 1 utomhussirén, 2 manöverpaneler, 2 fjärrkontroller och 1 smartplug.

Installationen gick smärtfritt, vi fick dock vara noggranna med förborrning och precisionsanpassning för magneterna då de installerades på fönster i ett sekelskifteshus utan allt för många plana ytor, vi ville ju inte riskera att orsaka sprickor i kundens anrika träkarmar.

Styrning från larm till plejd

Vi använde NookBox Smartplug för att styra kundens befintliga Plejdsystem. Då kopplade vi helt enkelt ett sladdställ (som en klipp skarvsladd) från smartplug till en Plejd CTR-01. Plejd pucken kopplades med fast spänning till elcentralen och “styrspänning” från NookBox smartplug som egentligen simulerade att man trycker på en väggströmbrytare.Sen talade vi enkelt om för NookBox att den skulle aktivera smartpluggen vid inbrott eller brand. Plejd konfigurerade vi som en rörelsesensor och när den fick ström så tänder den alla lampor.
Så nu tänds kundens alla lampor både inne och ute upp ifall det blir inbrott eller börjar brinna, utöver att NookBox systemet larmar med kraftfulla sirener och omedelbart kallar på Securitas väktare.

Här fick vi se styrkan och skalbarheten med NookBox. De flesta köper startpaketet och någon enstaka extra enhet, men det går även att installera upp till 160 enheter om man så vill, helt utan att systemet påverkas på något sätt.

Avslutande ord

NookBox är ett enkelt hemlarm utan månadskostnad. Men med möjlighet till uppkoppling mot larmcentral till ett betydligt lägre pris än vad du vanligtvis får betala för ett hemlarm där du betalar per månad eftersom du då bara betalar för väktartjänsten och inte för dina produkter. Vi tycker inte att du ska behöva betala hundratals kronor per månad för att skydda ditt hem från inbrott och brand.
Vi har under tidens gång lärt oss systemet väldigt väl och finns här för dig om du behöver hjälp med planering, fjärrsupport, förkonfiguration eller annat.

Varmt välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar kring NookBox!

Lämna ett svar